vrijdag 6 maart 2015

Mijn Restaurant

Dag iedereen,

Nu we het koken al goed onder de knie hadden, oefenden we deze week de taken van de ober in. Maandag leerden we uitgebreid de tafel dekken. Het mes aan de rechterkant, het vork aan de linkerkant. Het glas rechtsboven, het bord in het midden, het dessertlepeltje boven het bord. Ohja, en het servetje onder het mes, met de punt naar buiten.









We knutselden ook een placemat voor thuis waarop de juiste plaatsing van het servies en bestek wordt weergegeven.





We leerden het volgende liedje:

Ik wandel door de keuken, maar neen ik heb geen trek.
Ik wil muziek gaan maken met mijn bord en mijn bestek.
De garde en de ketel, de lepel en de kom.
Ik maak mijn eigen drumstel, van je rombombombombom.
Ik wandel door de keuken, maar neen ik heb geen trek.
Ik wil muziek gaan maken met mijn bord en mijn bestek.


En muziek maken, dat hebben we gedaan! We gaven elkaar ook een rugmassage met lepels op rustgevende muziek. Een aanrader voor wie thuis eens lekker verwend wil worden door zoon- of dochterlief!







Dinsdag werd het bestek grondig gemeten. Hoelang is elk stuk? We maakten er nadien ook een werkblaadje over.






In de kring speelden we een spelletje waarbij we probeerden raden welk product er vanachter de menukaart verdwenen was.





Tussendoor werkten we aan onze moetjes en magjes.








Woensdag maakten we gerechtjes van klei.






Na de turnles stelden we vragen op voor ons interview met de bakker.




We gingen ook naar de mollenklas om de bestelling op te nemen. Zo wisten we goed wat we donderdag met de bakker voor onze meter of peter moesten klaarmaken.








Donderdag was het spannend afwachten... Muisstil zaten we in de klas te wachten tot we de bakker en zijn vrouw (de oma en pepe van juf Kaat) op de deur hoorden kloppen. Toen hij arriveerde snelden we naar de kring en overspoelden we hem met onze vragen: hoe maak je brood? Om hoe laat sta je op? Waarom draag je een schort?






Na het interview maakten we samen het deeg voor de donuts: suiker, bloem, olie, melk en 3 eieren.












Wanneer de donuts gebakken waren, konden we ze versieren met glazuur en tierlantijntjes naar keuze. We moesten ook rekening houden met hetgene de mollen besteld hadden.








Nog een bloemetje als bedanking voor oma en pepe...





In de namiddag maakten we heerlijke pizza's.







Vrijdag toverden we onze klas om tot een restaurant. We versierden de tafel met leuke servetten en bloemen.







De obers gebruikten de servetten ook om zich mooi te maken ;).




Nu alles klaarstond, nodigden we de mollen uit om bij ons te komen eten. Hun gerechtje werd door hun persoonlijke ober naar de tafel gebracht. We probeerden het bord met één hand te dragen en met de andere hand op de rug. Moeilijk hoor. De mollen vonden het heerlijk!












Ook wij smulden onze eigen donut op.




Nu hadden we alle taken van een ober en kok vervuld. Of wacht eens even?




Afwassen! Dat hadden we over het hoofd gezien, aan de slag dan maar...





Vrijdagnamiddag klopten onze meters en peters nog aan met een leuke verrassing. Ze hadden 'beste kokkie'- medailles voor ons gemaakt. Superlief! Dank jullie wel mollekes! 







Volgende week werken we rond kleuren met het prentenboek: 'Eefje Donkerblauw'.

Wist je dat:
  • we maandag de verjaardag van Lieke vieren.
  • we dinsdag in blauwe kledij naar school komen, wie thuis blauwe voorwerpen heeft voor in ons winkeltje mag deze ook meenemen. We zullen alles sorteren van licht naar donker.
  • we dinsdagvoormiddag naar een toneel in Ter Vesten gaan.
  • woensdag spelen we gezelschapsspelletjes --> wie is er van de partij?
  • donderdag nemen we een foto van papa mee. Aangezien het bijna vaderdag is mogen de kleuters dan vertellen over hun papa in de kring: naam van papa, beroep, hobby's,... Ook zijn lievelingskleur moeten we weten, aangezien we een cadeautje voor papa zullen maken in die kleur. 
Fijn weekend!

Liefs,

Juf Kaat










Geen opmerkingen:

Een reactie posten