maandag 17 oktober 2016

Ontsnapt uit de dierentuin!

Hoi iedereen!

De afgelopen twee weken werkten we rond het thema 'Ontsnapt uit de dierentuin'. Naar aanleiding van werelddierendag op dinsdag 4 oktober gingen we naar de zoo. Vooraf maakten we een tekening: 'Welke dieren verwachten we te zien in de zoo?'



De volgende dag vertrokken we met z'n allen richting het station van Beveren. Na een leuke treinrit kwamen we aan in het station van Antwerpen, dat gelukkig vlak naast de zoo lag! Het werd een superleuke dag! We zagen apen, flamingo's, olifanten, giraffen, leeuwen, pinguins, de zeeleeuwenshow, krokodillen, kikkers, ... én zoveel meer!!! De papa van Louis uit K2 heeft die dag heel wat foto's genomen. Zodra de website van onze school weer op en top is, komen deze online.



Terug op school ontwierpen we ons eigen grondplan voor een zoo, dit grondplan transformeerden we nadien tot een echte maquette waarin we dieren boetseerden. Indrukwekkende resultaten van onze kikkertjes!





We probeerden ook smartgames op te lossen van dieren in de zoo. In de hoekjes speelden we met speelgoeddieren en bouwden we kooien.





De juffen speelden tijdens dit thema elke ochtend een toneeltje. Het hoofdpersonage was Kees, de dierenverzorger van de zoo. Elke dag ging hij een dier voeden. Telkens hij de kooi opende, bleek het dier verdwenen te zijn! De directeur was erg boos, Kees zocht naar allerlei oplossingen om de ontsnapte dieren terug te vinden. Aan het einde van ons thema kwam uit dat Kees de dieren even vrij had gelaten zodat ze eens konden gaan spelen in de vrije natuur. Maar aangezien de directeur ondertussen zo verdrietig was, zocht Kees samen met onze kleutertjes alle dieren terug en bracht ze weer veilig naar de dierentuin.





Om ons thema af te sluiten, keken we naar de gelijkaardige film 'Madagaskar'.





We vierden ook de verjaardag van Daniëla en juf Kaat!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten